Cookies
Billede fra U17 EM 2016, hvor Danmark strøg til tops i holdturneringen. Fotokredit: Badminton Photo

U17 EM-optakt: Kan Danmark gøre det syvende gang i træk?

11/20/2017 10:11 AM |  XXBadminton DK res |  Jonas Rasmussen
For syvende gang deltager Danmark ved U17 EM, og for syvende gang i træk har de unge danskere muligheden for at hive pokalen med hjem. Men det kræver fuld fokus, pointerer den danske U17-landstræner, Marie Røpke.

Siden 2005 har vinderen af holdturneringen ved U17 Europamesterskaberne været Danmark. Ambitionen og målsætningen er endnu engang at løfte pokalen og få hængt guldmedaljer om halsen, når finalen er færdigspillet lørdag den 25. november i Prag. 

Men det er ikke en selvfølge, at det kommer til at ske. For nationer som Frankrig, England og Rusland kan stå i vejen for den danske dominans, der har stået på ved de seks forgangne U17-holdmesterskaber.

- Vi er vel småfavoritter. Vi går efter at vinde guld, men der er nogle hold, der kan drille os. Vi ved, at hold som Frankrig, England og Rusland har gode spillere, og de kan godt udfordre os, siger U17-landstræner Marie Røpke.

Klik her og se Danmarks resultater fra de tidligere U17 EM'er

Danmark er seedet som nummer et blandt de 39 deltagende lande ved mesterskabet i holdturneringen efterfulgt af England, Frankrig og Tyrkiet. 

I gruppespillet møder Danmark først Ungarn, derefter Litauen og til sidst Estland.

- Det bliver interessant at se, og det er samtidig godt, at vi kommer til at spille mod den ungarske damesingle Vivien Sandorhazi i holdturneringen, da hun er førsteseedet i den individuelle turnering. Vi kan også risikere at møde hende i kvartfinalen af den individuelle turnering, hvis Amalie Cecilie Kudsk klarer sig igennem, og her vil det være rigtig godt, hvis vi har spillet mod hende før, siger Marie Røpke.

Klik her og se Danmarks Gruppe ved U17 EM 2017

Den individuelle turnering spilles fra den 25.-29. november, og her er det kun Christine Busch/Amalie Schulz der er seeded af danskerne. Forklaringen skal blandt andet findes i, at de unge danske spillere ikke spiller internationale turneringer i samme omfang som mange af de øvrige spillere, der deltager ved U17 EM. 

Alligevel tror Røpke på, at Danmark kan spille med om medaljer i alle fem kategorier. 

- Der er muligheder for at få metal med hjem i alle kategorier. Nogle af dem bliver svære at nå, mens vi er favoritter i nogle af de andre. I herresingle kan det godt blive en meget ujævn affære, da der for eksempel er tre favoritter i herresingler i den ene halvdel: Popov (1), Karpov (6) og Huang (12) og så vores egen Nicolaj Wolf. Der er kun en af dem, der får en medalje, selvom de alle sammen kunne spille sig i en finale, siger Røpke.

Klik her og se lodtrækningerne til den individuelle turnering ved U17 EM

I processen med de unge spillere ligger fokus heller ikke nødvendigvis på at få medaljer med hjem fra den tjekkiske hovedstad.

- Det vigtigste er, at spillerne får en oplevelse af, hvad det betyder at være med til sådan nogle mesterskaber her, og hvordan de præsterer bedst. Nogle af spillerne kommer måske først i gang i uge to, så de skal holdes skarpe, og deres forberedelse skal stadig være god. Vi vil selvfølgelig gerne vinde, men det er også en forberedelse til den lange bane, hvor vi ser frem mod UVM og seniorniveau, siger den danske U17-landstræner.

I alt deltager 296 spillere fordelt på 150 drenge og 146 piger ved dette års mesterskab. 

Læs mere: Danmark vinder U17 EM for sjette gang i træk

Holdturneringen spilles fra den 21.-25. november, og den individuelle turnering spilles fra 25.-29. november.

Mads Vestergaard, Højbjerg, var i første omgang udtaget men på grund af en skade, kan han ikke deltage. I stedet for er Oscar Sunekær fra Solrød Strand udtaget til den danske trup.

Den danske trup til U17 EM:
Drenge:
Sebastian Grønbjerg, Ikast 
Nicolaj J. Wolf, Hvidovre
Axel Henrik Parkhøj, Skovshoved
Rasmus Prasz Espersen, Holbæk
Magnus Johannesen, Triton Aalborg
Oscar Sunekær, Solrød Stand

Piger: 
Christine Busch Andreasen, KMB2010
Clara Graversen, Viby J.
Sophia Grundvig, Lillerød
Amalie Schulz Terp-Nielsen, Kolding (debutant)
Frederikke Lund, Solrød Strand (debutant)
Amalie Cecilie Kudsk, Solrød Strand (debutant)
Ledere og trænere til U17 EM i Prag er Marie Røpke og Rune Ulsing.

Danmarks kampe ved U17 EM
Tirsdag den 21. november kl.14.00: Ungarn
Onsdag den 22. november kl.15.00: Litauen
Torsdag den 23. november kl.10.00: Estland
Kvartfinaler og semifinaler spilles fredag, mens finalen spilles lørdag kl.10.00.

Held og lykke til den danske U17-trup.






 
Need a free website?

Contact us at:

contact@OfficeTray.com
(+45) 43 47 00 14
Design Examples
Contact etc.

Delete item?