Cookies
Badminton Europe

Sophia Grundtvig vinder U17 EM i damesingle

11/29/2017 3:30 PM |  XXBadminton DK res |  Kristine Liv Lund-Pedersen
Den danske damesingle Sophia Grundtvig vandt i dag guld i damesingle ved U17 EM. Det skete på en svær dansk finaledag, hvor det også blev til tre nederlag. Men overordnet er den danske indsats ved U17 mere end godkendt.

- Det er en blandet dag i dag, hvor det både er rigtig godt og rigtig skidt. Men helt overordnet er det klart en godkendt indsats, at vi har vundet en guldmedalje og tre sølvmedaljer i den individuelle turnering, samt guld i holdturneringen, siger U17-landstræner Marie Røpke.

Sophia Grundtvig kunne på finaledagen som den eneste danske spiller juble over at have vundet guld. Det skete efter en kamp mod den andenseedede russer Anastasiia Pustinskaia, hvor hun var fuldstændig overlegen og vandt 21-12, 21-11. Dermed forsvarede hun også det danske guld fra sidste år, hvor Line Christophersen vandt.

- Hun spiller rigtig godt og er god til at gøre banen stor, så hun kan komme ind med sit angreb. Hun spiller tålmodigt og har en rigtig god bevægelse, siger Marie Røpke.

Køb din billet til FZ FORZA/RSL DM her

Clara Graversen og Sebastian Grønbjerg, der i går spillede tre sæt i både kvart- og semifinale, var ude i endnu en spændende tresæts-kamp i dagens finale mod engelske Rory Easton/Hope Warner, der er seedet som nummer et i turneringen. Englænderne vandt det første sæt 21-11, mens danskerne tog det næste 21-15, og der var dermed lagt op til et spændende tredje sæt. Desværre var den engelske mixeddouble stærkest i slutningen af sættet, og de vandt det 21-16.

- Det står 15-15 i tredje sæt, og så følger de desværre ikke gameplanen til sidst. De bliver for ivrige og vil afgøre det for hurtigt. Englænderne spiller rigtig fint, og jeg synes, deres seedning var helt fair, fortæller Røpke.

I damedouble var Christine Busch og Amalie Schultz oppe i mod det tyrkiske par Bengisu Ercetin/Zehra Erdem. Tyrkerne var førsteseedede i turneringen, og det blev også en svær kamp for den danske damedouble, der tabte 21-10, 21-13.

Læs også: TILLYKKE - Det danske U17 landshold vinder EM 

Finaledagens yngste dansker 15-årige Magnus Johannesen var oppe i mod Georgii Karpov fra Rusland i dagens sidste finale. Det blev desværre også en rigtig svær kamp for den unge danske herresingle, der tabte 21-13, 21-8.

- Det er to rigtigt svære kampe. Damedoublen kommer aldrig rigtigt i gang, og ham Magnus spiller i mod gør det svært for ham, slutter U17-landstræneren. 







 
Need a free website?

Contact us at:

contact@OfficeTray.com
(+45) 43 47 00 14
Design Examples
Contact etc.

Delete item?