Cookies

PIGMENTPLETTER

6/15/2015 3:16 PM |  AllSkin |  Louise Nyholm

Brune pletter i huden er knas i pigmenteringen, der kan skyldes for meget sol eller det kan være hormonelt betinget (Melasma) f.eks. i forbindelse med graviditet, hormonel forandring eller p-piller.

Solen

Når pigmenteringen fremkommer af solens stråler, er det meget sandsynligt, at det skyldes en gammel solskade, der har ligget i huden i lang tid/år. Skaden ligger og ”ulmer” til den dag, hvor hudens solkvote er opbrugt med f.eks. en solskoldning, og den kvitterer med rod i melanin-produktionen. Det betyder hyper-pigmentering og dermed mørke pletter i huden (melanin), når området bliver udsat for UV-lys. Melanin-produktionen sker, fordi huden forsøger at beskytte sig selv mod solens stråler.

Pletterne får huden til at se uens ud og ses på nogle med mørk pigmentering over overlæben og/eller mørke pletter på kinder, kæber og pande.
Langt de fleste har pigmentering, der vedrører de øvre hudlag, hvilket gør dem lettere at bekæmpe – eller rettere holde nede. For, er skaden først sket, kan den ikke genoprettes – kun holdes nede.

Melasma

Pigmentering, der skyldes graviditet, p-piller eller hormonel forandring kan komme og gå i perioder, men kommer til overfladen i forbindelse med solens stråler – og så er det meget, meget let at få en solskade.

Hvad kan gøres

Først og fremmest hold afstand fra solen – skygge, så er det sagt. Anskaf en solhat!

Anvend gode hudplejeprodukter med stærk C-vitamin, der lysner huden. Der er forskelligt, om man behøver at gå all in eller om blot en dagcreme/serum kan lysne huden nok til at holde pigmenteringen nede og forhindre at den forværres.

C-vitamin-produkter er en velkendt antioxidant, der med tiden lysner og ensarter huden og er fantastisk at anvende i forår/sommer-perioden. Kommer pigmenterne generelt let til overfladen, kan C-vitamin-produkter med fordel anvendes året rundt – ligeledes solcreme.

Husk på, at selv de bedste hudplejeprodukter, der kan lysne huden, vil blive modarbejdet af sol-eksponering – bare en kort gåtur i solen stimulerer dannelsen af nye pigmentpletter.

Brug solcreme

Anvend dagligt solcreme og rigeligt af det med beskyttelse fra både UVA- og UVB-stråler, minimum faktor 30 – og gerne 50! Fyld på 3-4 gange dagligt. På solferien vil det være en rigtig god idé at forny solcremen oftere, ca. hver anden time.

OBS. Dagcremer med faktor i skal udelukkende betragtes som et supplement til solcremen. Der skal anvendes rigtig meget dagcreme, hvis man skal op på den egentlige faktor, der er angivet på cremen og med den normale mængde creme, de fleste anvender, er det langtfra nok. Så, anvendes en dagcreme med faktor i, skal der anvendes solcreme til at toppe med alligevel.

Træd varsomt

Passes der ikke på huden med solcreme, solhat, skygge og anvendes forkerte produkter, der kan gøre huden lysfølsom, er det vejen til slemme varige solskader, eksem, udslæt mv. I sjældne tilfælde hudkræft.

Vær varsom med produkter med stærk A-vitamin, der kan gøre huden lysfølsom.

Exfoliering / peeling

Behandlinger der inkluderer effektiv exfoliering og/eller peeling af huden, skal man helst holde sig væk fra i sommermånederne, specielt når huden har tendens til rod i pigmenterne. En eksfoliering eller peeling kan medvirke til, at huden bliver endnu mere lysfølsom efterfølgende, og solen har derfor let adgang til at give en solskade og gøre ondt værre.

Vær opmærksom, hvis du hyppigt anvender eksfoliering- og peeling-produkter hjemme. I stedet for lidt hårdere exfolierings-produkter kan en konjac-svamp eller almindelig vaskeklud anvendes i sommermånederne, der giver den mildeste form for exfoliering og kan sagtens anvendes både morgen og aften.

Behandlinger

IPL og laser kan afhjælpe pigmentering så det ikke kan ses – men ikke fjerne det permanent.

Produktvejledning

Ønskes C-vitamin-produkter fra vores mærker, der ikke umiddelbart findes online – kontakt os herom og vi finder dem hurtigt til dig.

Links til produkter

Ling – Hi C-Vitamin serum
Rudolph Care – SUN face cream SPF 30
Rudolph Care – SUN face cream SPF 50
Jurlique – Essence
Jurlique – Spot Treatment
Karmameju - Konjac svamp

Produkt til vinterhalvåret

REN - Glycolactic Radiance Renewal Mask
REN - Flash Rinse, 1 Minute Facial







 
Need a free website?

Contact us at:

contact@OfficeTray.com
(+45) 43 47 00 14
Design Examples
Contact etc.

Delete item?